RADIOCOM are certificat Sistemul de Management Integrat (Calitate, Mediu, Sanatate si Securitate Ocupationala, Securitatea Informatiei) de catre RINA SIMTEX - Organismul de Certificare Romania.
Business Initiative Directions (BID) a acordat, cu ocazia desfasurarii Quality Summit New York 2006 in data de 14 mai 2006, pentru RADIOCOM, distinctia Gold Award for Excellence and Business Prestige.
CISCO Powered Network RADIOCOM este unul din furnizorii de servicii care, prin reteaua nationala ATM / MPLS dezvoltata cu echipamente CISCO, si-a castigat dreptul de a afisa sigla Cisco Powered Network (CPN).
 
Raportări avertizori



Informaţii referitoare la formularea raportărilor de către avertizorii în interes public cu privire la încălcări ale legii

Avertizorii de integritate pot raporta încălcări ale legii care s-au produs sau care sunt susceptibile să se producă în cadrul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A., conform Legii nr. 361/2022 privind protecţia avertizorilor în interes public.

Consilierul de integritate desemnat să primească/înregistreze/examineze/efectueze acţiuni subsecvente şi să soluţioneze raportările: Cătălina-Alexandra MORARU.

Supleant al Consilierului de integritate: Mihaela-Monica BALABEŞ.

Modalităţi de raportare:

În temeiul Legii nr. 361/2022, modalităţile de raportare sunt următoarele:
  1. raportarea internă;
  2. raportarea externă.
Canale de raportare internă:
  1. Raportarea poate fi formulată în scris, pe suport hârtie, utilizând formularul "Semnalare neregularităţi/incidente de integritate", cod PO-JRD-001 F-01 pe care avertizorul în interes public îl va completa. Pe plic se va menţiona numele persoanei la care doreşte să ajungă raportarea (destinatar), respectiv numele Consilierului de Integritate, precum şi menţiunea "Semnalare neregularitate/ incident de integritate". Plicul sigilat se va depune la Registratura Sediului Central, personal sau prin unul din serviciile de curierat;
  2. Raportarea formulată în scris poate fi transmisă şi pe adresa de e-mail dedicată semnalare.neregularitati@radiocom.ro, cu menţiunea "Semnalare neregularitate/ incident de integritate";
  3. Raportarea poate fi adusă la cunoştinţa Consilierului de Integritate, prin întâlnirea faţă în faţă.

Canale de raportare externă:

Raportarea externă se face în una din modalităţile prevăzute anterior, respectiv în scris, pe suport hârtie sau în format electronic, prin comunicare la liniile telefonice sau prin întâlnire faţă în faţă, la cererea avertizorului în interes public şi se transmit autorităţii competente să primească raportări privind încălcări ale legii, astfel cum sunt prevăzute prin dispoziţiile Legii nr. 361/2022 privind protecţia avertizorilor în interes public.

Instituţiile competente să primească raportări privind o încălcare a legii sau a normelor interne aplicabile la nivelul SNR sunt următoarele:
  1. Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării prin Corp Control Ministru;
  2. Agenţia Naţională de Integritate, precum şi alte entităţi publice care, potrivit dispoziţiilor legale speciale, primesc şi soluţionează raportări referitoare la încălcări ale legii, în domeniul lor de competenţă.
Raportarea cuprinde, cel puţin, următoarele: numele şi prenumele, datele de contact ale avertizorului în interes public, contextul profesional în care au fost obţinute informaţiile, persoana vizată, dacă este cunoscută, descrierea faptei susceptibile să constituie încălcare a legii în cadrul Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A., precum şi probele în susţinerea raportării, data şi semnătura, după caz.


Date de contact:

Telefon Cătălina-Alexandra MORARU: 031.500.3322
Telefon Mihaela-Monica BALABEŞ: 031.500.3072

Formularul pe care avertizorul în interes public îl va completa, se regăseşte: AICI (în format word) şi AICI (în format pdf).


Legislaţie:

  • Legea 361/2022 privind protecţia avertizorilor în interes public