13 februarie: Ziua Mondială a Radioului

                                             13 februarie: Ziua Mondială a Radioului





                                             Sursa foto : www.unesco.org


RADIOCOM sărbătoreşte, astăzi, alături de radiourile din întreaga lume Ziua Mondială a Radioului - Un secol de informare, entertainment şi educare.


Tema Zilei Mondiale a Radioului din 2024 pune în lumină trecutul remarcabil, prezentul relevant şi promisiunea unui viitor dinamic pentru cel mai popular mijloc de comunicare în masă.


UNESCO invită industria de radio din întreaga lume, în toate formele sale - comerciale, publice, non-profit - să se alăture acestei sărbători globale, în acest moment special şi esenţial în călătoria sa de-a lungul unui secol.


Anul 2024 evidenţiază istoria impresionantă a radioului şi impactul său puternic în domeniile ştirilor, muzicii şi sportului, precum şi valoarea sa de utilitate continuă ca reţea de siguranţă publică în timpul urgenţelor şi dezastrelor naturale sau provocate de om. De asemenea, subliniază valoarea democratică permanentă a radioului, care a funcţionat întotdeauna ca un catalizator pentru conexiunea în cadrul comunită ţilor şi ca un indicator instantaneu al opiniei publice, exprimată sub umbrela libertăţii.


RADIOCOM asigură preluarea, difuzarea şi transportul programelor publice de radio ale Societăţii Române de Radiodifuziune la nivel naţional şi internaţional, prin intermediul celei mai mari reţele de emiţătoare de radiodifuziune din România.


Rezoluţia privind marcarea Zilei Mondiale a Radioului de către toate statele membre ale Naţiunilor Unite a fost adoptată în cadrul celei de-a 36-a Conferinţe Generale a UNESCO, care a avut loc în data de 3 noiembrie 2011, ziua fiind aleasă în amintirea primei emisii a postului de radio al Naţiunilor Unite - 13 februarie 1946.