02.05.2022 - COMUNICAT DE PRESĂRADIOCOM lansează programul "Start! Stagii de practică - primul pas în carieră " prin încheierea parteneriatului cu Universitatea Politehnica Bucureşti

Investiţia în educaţie este una dintre priorităţile RADIOCOM de responsabilitate socială corporativă. ţinând cont de specificul activităţii RADIOCOM, pregătirea de specialişti în domeniu este importantă pentru viitorul companiei, iar studenţii care vor efectua stagiul de practică în cadrul companiei vor avea posibilitatea la finalul studiilor să aplice pentru posturile vacante în vederea ocupării acestora.

"Educaţia este un pilon strategic în dezvoltarea business-ului nostru, şi considerăm că este de datoria noastră, ca lider în domeniul broadcasting-ului terestrial (difuzarea şi transportul terestru al programelor radio şi TV) şi, în acelaşi timp, ca important furnizor de reţele şi servicii de transmisii de date din România, să contribuim la setarea de standarde şi în această privinţă. Parteneriatul încheiat cu Universitatea Politehnica Bucureşti (UPB) este o investiţie făcută în beneficiul studenţilor care doresc să se dezvolte profesional, iar scopul nostru este ca, în timp, să creştem expertiza absolvenţilor din România şi facem legătura dintre angajaţii noştri cu o experienţă vastă şi tinerii aflaţi la începutul carierei pentru ca ei să descopere cum se transformă principiile teoretice învăţate în anii studenţiei în exemple reale de succes.", a declarat Dragoş C.-L. PREDA, Directorul General al RADIOCOM.

RADIOCOM va colabora cu facultăţile din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti (UPB) în vederea desfăşurării stagiului de practică pentru 48 de studenţi, prin încheierea de convenţii/acorduri de practică cu trei facultăţi, după cum urmează:

 • Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei - semnarea unei convenţii-cadru privind efectuarea stagiului de practică în cadrul programelor de studii universitare de licenţă, pentru 33 de studenţi
 • Facultatea de ştiinţe Aplicate - semnarea unei convenţii-cadru privind efectuarea stagiului de practică în cadrul programelor de studii universitare de licenţă pentru 9 studenţi;
 • Facultatea de Inginerie Industrială şi Robotică - semnarea unui acord de parteneriat de practică în cadrul programelor de studii universitare de licenţă pentru 6 studenţi.

 • Astfel, timp de o lună participanţii au ocazia să afle istoria RADIOCOM, să cunoască îndeaproape un lider în domeniul broadcasting-ului, iar la final toţi cei înscrişi vor primi o diplomă de absolvire şi o adeverinţă de practică pe care o pot folosi la facultate. “Interesul nostru major este ca ei să devină colegii noştri” a subliniat dl. PREDA, Directorul General al RADIOCOM.

  Tutorii alocaţi pentru a-i ghida şi îndruma constant pe tot parcursul sesiunii de practică sunt specialişti în domeniu, cu o experienţă vastă în RADIOCOM.


  ***


  Despre RADIOCOM

  RADIOCOM este lider în domeniul broadcasting-ului la nivel naţional (difuzarea şi transportul terestru al programelor publice de radio şi televiziune) şi, în acelaşi timp, un important furnizor de reţele şi serviciide transmisii de date din România.

  Pornind de la cele două domenii de activitate în comunicaţii - broadcasting şi transmisii de date - compania a evoluat continuu, dovedind maturitate şi inovare în dezvoltarea sa permanentă.

  Portofoliul variat de servicii oferite de RADIOCOM se adresează, în principal, segmentului de clienţi business: internet, VPN, linii închiriate, pachete de servicii (bundle 2Play), servicii broadband de tip Best Effort pe suport WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access), date pentru camere de supraveghere şi comunicaţii prin satelit.

  RADIOCOM este preocupată de valorificarea resurselor sale tehnologice şi de expertiză. Dinamica actuală a pieţei serviciilor de telecomunicaţii solicită o abordare radical diferită a managementului reţelei care să ofere conectivitate rapidă, fiabilă şi sigură pentru companii, fără povara administrării reţelei şi costurile sale din ce în ce mai incontrolabile, şi anume Connectivity-as-a-Service (CAAS pe scurt). RADIOCOM, având acoperire atât naţională cât şi locală, întrevede să pună la dispoziţie: Personal tehnic cu o pregătire înaltă la nivel local, Centrul de operaţiuni de reţea (NOC), Scalabilitate şi flexibilitate.