08.02.2013 - RADIOCOM participa la Conferinţa DACEARADIOCOM, partener sustenabil în situaţii de urgenţă

Specialiştii RADIOCOM au prezentat la conferinţa de închidere a Proiectului Dunărea – Sistem de alertă în caz de cutremure pentru regiunea transfrontalieră România – Bulgaria (DACEA), care a avut loc în data de 8 februarie 2013 la Institutul Naţional pentru Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului din Măgurele, modul în care, prin serviciile din portofoliu, RADIOCOM poate fi un partener sustenabil în procesul de colaborare cu cei care au răspunderi în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Încheierea acestui proiect oferă Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din România şi Bulgaria posibilitatea de a utiliza un nou instrument de intervenţie pus la dispoziţie de cercetători împreună cu partenerii lor din administraţiile publice locale şi din mediul de afaceri.

Reprezentanţii RADIOCOM, Dl. Cristian FOTA, Manager Departament Vânzări şi Marketing, şi Dl. Mircea MUŞA, Manager Departament Proiectare, au evidenţiat rolul important pe care CENTRUL DE COMUNICAŢII PRIN SATELIT – CHEIA îl poate avea în situaţiile de urgenţă.
CENTRUL DE COMUNICAŢII PRIN SATELIT – CHEIA reprezintă cel mai mare teleport din Europa Centrală şi de Sud-Est. Acesta dispune de şapte staţii de sol proprii prin intermediul cărora RADIOCOM este capabil să furnizeze conexiuni de date şi voce, precum şi broadcasting video şi audio către orice colţ al lumii.

De asemenea, RADIOCOM deţine propriul CENTRU DE SIGURANŢĂ A DATELOR aflat la sediul Centrului Naţional de Radiocomunicaţii unde poate furniza companiilor o gamă de servicii gândită tocmai pentru a răspunde în mod profesionist nevoii de siguranţă.

În CENTRUL DE SIGURANŢĂ A DATELOR nu există riscul întreruperii conectivităţii sau energiei electrice. în nici un caz nu există riscul pierderii datelor. De ce? Pentru că asigurăm o redundanţă bună a datelor: soluţii complete de back-up, atât la nivelul informaţiilor cât şi la cel al suportului.