12.04.2022 - COMUNICAT DE PRESĂDragoş - Cosmin - Lucian PREDA, Director General al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A.:

"În mod fundamental securitatea infrastructurii descrie defapt un mod de a gândi protecţia întregului perimetru tehnologic al organizaţiei. "Dragoş - Cosmin - Lucian PREDA, Director General al Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A. (RADIOCOM), va participa, miercuri, 13 aprilie 2022, în calitate de speaker, la ediţia a IV-a a Cybersecurity Online Forum, organizat de Financial Intelligence.

Evenimentul reuneşte sectorul IT&C alături de oficiali ai autorităţilor de stat, politicieni, ambasadori, oameni de business, top management de companii din diferite domenii, precum securitate cibernetică, IT, energie, bănci, piaţă de capital, telecom, gambling, industrie, militar şi altele, mass media şi alţi specialişti din domeniu.

Printre cele mai importante subiecte de pe agenda evenimentului se numără:

 • Noi provocări din domeniul securită ţii cibernetice, după pandemia COVID 19 şi în contextul invaziei Rusiei în Ucraina,
 • Cyberintelligence – vulnerabilităţi, riscuri şi ameninţări,
 • Cybersecurity şi infrastructura critică,
 • Importanţa tehnologiei 5G şi riscurile pentru securitate legate de aceasta,
 • Centrul European Cyber Security de la Bucureşti – oportunită ţi pentru România.

 • Participarea d-lui Dragoş - Cosmin - Lucian PREDA la acest eveniment este încă un prilej de a sublinia rolul RADIOCOM în identificarea şi valorificarea oportunită ţilor privind dezvoltarea de servicii inovative în contextul favorabil prilejuit de găzduirea în România a sediului Centrului European de Securitate Cibernetică.

  "Dacă vrem să avem o societate digitalizată, dacă vrem să transpunem în mod corect toate soluţiile pe care le reclamăm şi de care avem nevoie pentru tele-şcoală, tele-muncă, e-sănătate trebuie să avem comunicaţii transpuse corect în România, în condiţiile în care ţara noastră î şi promovează şi consolidează profilul european de lider în domeniul securită ţii cibernetice şi al telecomunicaţiilor de mare şi foarte mare viteză.

  RADIOCOM este o companie cu un istoric de peste 90 de ani, cu o puternică resursă tehnică, centrată pe zona de broadcasting.

  În acelaşi timp, RADIOCOM este pregătită pentru adaptare şi dezvoltare, în prezent, aflându-se în faţa unui nou ciclu evolutiv, atât al mediului intern, dar şi al mediului extern, acest aspect fiind strâns legat de evoluţiile tehnologice preconizate şi de piaţa de comunicaţii electronice în general.

  Conceptul propriu-zis de securitate a infrastructurii include nu numai protecţia împotriva unui atac cibernetic tradiţional, ci şi protecţia împotriva dezastrelor naturale, un lucru extrem de important, iar noi, în cadrul RADIOCOM ne-am luat angajamentul de a sprijini toate aceste sisteme de future-proof, care sunt într-o dinamică de aproape 10 ani la nivel internaţional.

  În mod fundamental securitatea infrastructurii descrie de fapt un mod de a gândi protecţia întregului perimetru tehnologic al organizaţiei.

  Scopul final este de a spori măsurile de securitate şi de a minimiza timpul de nefuncţionare şi uzură asociată, atât pentru clienţi, cât şi pentru posibila pierdere a unei mărci, a reputaţiei, pentru reducerea costurilor de conformitate cu care se confruntă. ", a declarat Dragoş - Cosmin - Lucian PREDA, Director General al RADIOCOM.


  ***


  RADIOCOM este lider în domeniul broadcasting-ului la nivel naţional, precum şi un jucător important în domeniul comunicaţiilor electronice.

  Obiectul principal de activitate al companiei este transportul şi difuzarea cu mijloace radio a programelor publice ale Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Societăţii Române de Televiziune (SRTv), ceea ce reprezintă o importantă componentă strategică pentru asigurarea transmisiilor în situaţii de urgenţă. Prin difuzarea programelor publice de radio şi televiziune, RADIOCOM îndeplineşte un serviciu public esenţial, constând în asigurarea continuită ţii dreptului la informare gratuită a populaţiei, ca drept constituţional al cetăţenilor României.