5.12.2012 - RADIOCOM - parteneriate, direcţii de dezvoltare şi atuuriRADIOCOM - parteneriate, direcţii de dezvoltare şi atuuri
“Gala Premiilor COMUNIC@ŢII Mobile 2012”


RADIOCOM a participat, în data de 5 decembrie 2012, alături de nume sonore din industria IT&C, la “Gala Premiilor COMUNIC@ŢII Mobile 2012”, desfăşurată în Aula Bibliotecii Academiei Române.
Cu ocazia evenimentului, realizat sub egida Academiei Române, s-au analizat realizările industriei Telecom şi IT, dar şi perspectivele concurenţiale ale intrării în noua etapă 4G, LTE, începând cu anul 2013.
Prezent la eveniment, domnul Gabriel Grecu, Director General al RADIOCOM, a vorbit depre potenţialul, posibilităţile şi direcţiile de dezvoltare ale RADIOCOM.

Parteneriat cu MCSI şi C.N. Poşta Română S.A.

Dl. Gabriel Grecu, Director General RADIOCOM, a atras atenţia, celor prezenţi, asupra parteneriatelor cu potenţial pentru companie:
”Avem soluţii viabile şi căutăm colaboratori, la nivel înalt, pentru domeniile broadcasting şi comunicaţii mobile. MCSI este un partener strategic, pentru a asigura o distribuţie mai mare la nivelul ţării. În plus, suntem în negociere cu C.N. Poşta Română S.A. pentru a putea promova serviciile noastre de internet broadband, în toate oficiile Poştei din ţară”.
La rândul său, dl. Ion Smeeianu, preşedinte - director general al Poştei Române, a declarat, în cadrul aceluiaşi eveniment: ”Împreună cu SNR (RADIOCOM) încercăm să dezvoltăm vinderea serviciilor WiMAX în zonele deficitare în ce priveşte internetul din România”.

Internetul şi telefonia, pe soluţie WiMAX, mai ieftine la RADIOCOM, pentru persoanele fizice

Cu aceeaşi ocazie, Directorul General al RADIOCOM, a vorbit despre direcţiile de dezvoltare ale companiei, dar şi despre atuurile pe care le va expoata conducerea RADIOCOM:
RADIOCOM are avantajul de a deţine cea mai mare reţea de broadcasting Tv analogic-terestru din România-prin cele 115 emiţătoare şi 404 translatoare de televiziune. Această infrastructură a fost retehnologizată, în perioada 2004-2008, dezvoltându-se pe cele trei mari direcţii: Broadcasting Radio; Broadcasting TV şi Telecomunicaţii.
Recenta investiţie a RADIOCOM, în reţeaua de transport pe fibră optică- măsurând 5000 kilometri, însumând 16 noduri amplasate în ţară- oferă suportul pentru transportul serviciilor broadband şi pentru serviciile de televiziune.
Reţeaua WiMAX este o soluţie pentru asigurarea de internet wireless, ce ne ajută să pătrundem în zonele preorăşeneşti şi rurale, în care ceilalţi operatori nu deţin infrastructura necesară. Am venit acum şi cu o ofertă de ultim moment: reducerea tarifelor serviciilor de internet şi telefonie pe soluţie WiMAX (pentru persoanele fizice), spre a le face şi mai atractive. În 2012, aceste servicii, ne-au adus 2200 clienţi şi vizăm, în viitorul apropiat, 15.000 clienţi”.


Digitalizarea transmisiilor terestre TV , oportunitate pentru RADIOCOM şi România

în ceea ce priveşte segmentul Broadcasting Tv digital terestru (DVB-T), dl. Gabriel Grecu a declarat:
„Derulăm deja două proiecte-pilot. Implementarea, la nivel naţional, se realizează în două etape. în 2014 jumătate din populaţia României va beneficia de acest serviciu, iar în 2015, acoperirea asigurată de noi pentru DVB-T va fi de 70%, în timp ce, din 2015, tindem să ajungem la o acoperire de 90% în rândul populaţiei. De asemnea, implementarea broadcastingului digital terestul, la nivel naţional, impune upgradarea a 27 emiţătoare de mare putere, simultan, la nivelul DVB-T2, superior DVB-T. Acest proiect- pentru asigurarea transmisiei digitale terestre a programelor TV- este important atât pentru RADIOCOM, punându-ne în valoare poziţia de broadcaster, dar şi pentru România, care, din 2015 va opri transmisiunile analogice şi va trece la transmisiunile digitale terestre”.

RADIOCOM susţine ideea înfiinţării Consiliului Consultativ al industriei IT&C

La evenimentul în cauză, organizatorii au lansat ideea înfiinţării Consiliului Consultativ al industriei IT&C, o iniţiativă de transparentizare a politicilor guvernamentale, de acordare a planurilor politice şi realităţilor industriei, un demers anticorupţie, pentru predictibilitatea mediului de afaceri digitale din România. Propunerea s-a bucurat de susţinerea tuturor participanţilor fie că reprezentau societăţile private, societăţile cu capital de stat sau organisme de reglementare din domeniu.
Dl. Gabriel Grecu, RADIOCOM: „Susţinem această iniţiaţivă de înfiinţare a Consiliului Consultativ, care va fi ceva mai extins ca sferă de acoperire decât Consiliul din cadrul ANCOM. Orice dezbatere este binevenită, cu atât mai mult cu cât vocea consumatorului trebuie să se facă tot mai auzită”.
Totodată, reprezentanţii Poştei Române, ANCOM, Consiliului Concurenţei, companiilor private susţin iniţiativa înfiinţării Consiliului Consultativ al industriei IT&C.

RADIOCOM a asigurat, pentru eveniment, serviciile de date de mare viteză prin hot-spot.

Printre companiile reprezentate la eveniment, enumerăm: Poşta Română, AllView, Alcatel-Lucent, Allied Telesis, Banca Transilvania, Bitdefender, BRD Societe Generale, Dell, Cisco Systems, Computerland, Crescendo, Cosmote, Elsaco, Ericsson, Euroweb, Evolio, Genesys, GTS, Hewlett-Packard, Honda, Huawei, IBM, iNES, Infineon, ING Bank, Intel, Intrarom, Kapsch, Konica-Minolta, Mastercard, Megapress, Microsoft, MiraTelecom, NetCity Telecom, Nokia Siemens Networks, Oracle, Orange, Panasonic, Raiffeisen Bank, Reichle De Massari, RCS&RDS, Roland Berger, Romcard, Romkatel, Romtelecom, S&T, Siemens, Siklu, SIVECO, Samsung, SAP, SAS Institute, Sony, UPC, UTI Grup, Teleconstrucţia, TVR, VISA, Vodafone, Wizrom şi ZTE.