29.05.2012 RADIOCOM - Gazda MBT 2012RADIOCOM a organizat, în premieră în România, cea mai importantă conferinţă anuală în domeniul broadcastingului – MBT 2012


RADIOCOM a organizat, în 24 mai, la Bucureşti, cea de-a 10-a ediţie a Reuniunii Organizaţiilor Regionale de Broadcasting şi a Producătorilor de Echipamente de Transmisie (MBT).

Pentru prima dată în România, RADIOCOM a adunat comunitatea de afaceri regională de top din domeniul broadcasting-ului precum producători şi furnizori de echipamente de transmisie şi operatori de infrastructură, companii publice şi private. De asemenea, la cea de-a 10 -a ediţie MBT, au participat şi factori de decizie la nivelul autorităţilor naţionale.

MBT este cea mai importantă conferinţă internaţională din domeniu care se desfăşoară anual, în cadrul căreia sunt prezentate cele mai noi tehnologii, evoluţii şi tendinţe. MBT 2012 s-a axat pe provocările implementării reţelelor DVB-T şi DVB-T2 la nivel regional.

În conferinţa MBT 2012 au fost prezentate studii de caz, recomandări, dar şi provocările şi realizările operatorilor implicați în lansarea televiziunii digitale terestre din mai multe state europene, cum ar fi: Austria, Germania, Norvegia, Slovenia, Republica Moldova sau Serbia.

Partenerii conferinţei MBT de la Bucureşti au fost Romkatel, Harris, Frontal Communication, Rohde & Schwarz, Ceragon Networks, Spinner, Austrian Broadcasting Services (ORS), LS Telcom, Thomson, A.T.D.I. Est, ELTI şi Kathrein Romania. Partenerul media al evenimentului a fost revista afacerilor telecom, Comunicaţii Mobile.

RADIOCOM a fost selectată în board-ul conferinţei desfăşurată anul trecut la Munchen drept organizator al ediţiei aniversare MBT 2012, întrucât este unul dintre principalii susţinători activi ai introducerii televiziunii digitale în România şi este considerat un partener viabil pentru toţi operatorii TV. Mai mult, compania şi-a definit propria strategie de tranziţie la digital a reţelelor sale şi a investit în acest proces de tranziţie la digital atât din punct de vedere al tehnologiilor moderne implementate în reţelele sale, cât şi din punct de vedere al personalului calificat, gata să facă faţă oricarei provocări privind acest subiect.

Pentru o tranziţie eficientă la digital pe întreg teritoriul României, RADIOCOM a implementat un proiect pilot DVB-T, astfel încât, în prezent, şase emiţătoare DVB-T se află în funcţiune, în oraşele Bucureşti şi Sibiu. Folosind aceste emiţătoare, se transmit programe TV digitale în format HD şi SD şi sunt emise atât programele Televiziunii Naţionale, cât şi programe ale televiziunilor comerciale precum Antena 1, Antena 3, Kanal D, Prima TV, Naţional TV.

Accelerarea tranziţiei la televiziunea digitală este o cerinţă UE, iar compania consideră că implementarea televiziunii digitale terestre este o prioritate pentru piaţa audiovizualului din România şi un beneficiu extins pentru consumatorii finali.

Avantajele televiziunii digitale sunt imagine şi sunet de cea mai bună calitate, servicii cu valoare adaugată pentru consumator, număr mare de canale TV, recepţia gratuită (free to air), dar şi economisirea spectrului radio alocat României pentru a facilita lansarea unor servicii viitoare de tipul 4G.

Ediţia a 11-a MBT va fi organizată anul viitor de către operatorul ţării gazdă, ETV, Serbia, aşa cum s-a stabilit în board-ul Conferinţei de la Bucureşti.

RADIOCOM a organizat evenimentul în parteneriat cu Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM).


Departamentul Comunicare Imagine RADIOCOM