5.10.2011 – International Digital Forum 2011International Digital Forum 2011

RADIOCOM a participat la evenimentul „International Digital Forum 2011” care s-a desfăşurat marţi şi miercuri, 4 – 5 octombrie, 2011, la Bucureşti. Ajuns la a doua ediţie, „International Digital Forum 2011” a reunit oficiali europeni şi români, autorităţi de reglementare, televiziuni şi producători de echipamente, pentru a dezbate tranziţia la televiziunea digitală, cu accent pe viitorul acestei tehnologii.

„International Digital Forum 2011” este organizat de Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale (ACD), în cooperare cu Grayling, companie de consultanţă în comunicare la nivel global. Fondată în anul 2009, Asociaţia pentru Comunicaţii Digitale este principalul jucător preocupat de promovarea tehnologiilor digitale în România şi în special a tranziţiei la serviciile de televiziune digitală terestră.

La eveniment, Cristian Niţu, Preşedinte Director General al RADIOCOM a exprimat punctul de vedere oficial asupra perspectivelor introducerii DVB –T (Digital Video Broadcasting – Terrestrial) în România şi a pus accent pe factorii critici de succes pentru RADIOCOM: promovarea televiziunii digitale în format DVB-T, atât în rândul populaţiei, cât şi în rândul televiziunilor, susţinerea guvernamentală / legislativă pentru alocarea receptoarelor DVB-T (set top box-uri), condiţiile comerciale oferite de deţinătorii de licenţă DVB-T

În acest context, Cristian Niţu a adăugat faptul că, din punct de vedere tehnic, Societatea este pregătită să facă trecerea la televiziunea digitală terestră întrucât şi-a definit propria strategie de tranziţie la digital a reţelelor sale.

De altfel, Strategia Societăţii este armonizată cu cea a Ministerului Comunicaţiilor și Societăţii Informaţionale precum şi cu reglementările ANCOM.

RADIOCOM şi-a declarat pe parcursul evenimentului poziţia de partener viabil pentru toţi operatorii TV şi susţinător activ al introducerii televiziunii digitale în România.


Departamentul Comunicare Imagine RADIOCOM