La mulţi ani, Radio România!La mulţi ani, Radio România!

Radio România aniversează astăzi, 1 noiembrie, 90 de ani de la primul semnal sonor emis în eter.

De-a lungul celor nouă decenii de activitate, radioul public s-a aflat permanent în serviciul ascultătorilor, fiind martorul evenimentelor majore care au marcat România din 1928 până în prezent.

Prima emisie oficială a postului naţional de radio, care a devenit Societatea Română de Radiodifuziune de astăzi, a debutat sub conducerea marelui inginer profesor Dragomir Hurmuzescu, părintele radiofoniei româneşti.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. şi Societatea Română de Radiodifuziune sunt legate printr-o strânsă colaborare, iar aniversarea celor 90 de ani pe care radioul public îi împlineşte în slujba ascultătorilor săi este un prilej onorant pentru a adresa partenerului nostru "La mulţi ani, Radio România!".

***


Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. asigură preluarea, difuzarea şi transportul programelor publice de radio ale Societăţii Române de Radiodifuziune la nivel naţional şi internaţional, prin intermediul celei mai mari reţele de emiţătoare de radiodifuziune din România.