7.05.2011 Lansarea SERVICIILOR BROADBAND de tip WIMAX în Satu MareLansarea SERVICIILOR BROADBAND de tip WIMAX în Satu Mare – 7 mai 2011

RADIOCOM, unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România, îşi continuă strategia de extindere, la nivel naţional, în ceea ce priveşte furnizarea de soluţii de comunicare de ultimă generaţie.

Astfel, Radiocom a lansat, în 7 mai 2011, serviciile broadband de tip WiMax şi în Satul Mare, sub brandul Easy2BiNET.

În parteneriat cu Primăria Municipiului Satu Mare, Radiocom le oferă sătmărenilor posibilitatea de a avea acces gratuit la informaţii, în diferite locaţii.

La eveniment au participat Directorul Executiv Comercial RADIOCOM, Lóránd Turos, Primarul Municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, alte oficialităţi locale şi reprezentanţi ai RADIOCOM din Bucureşti şi Direcţia Radiocomunicaţii Cluj. De asemenea, au fost prezenţi oamenii de afaceri şi mass-media locală şi centrală.

Primarul Municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a afirmat că serviciile de acces Internet au devenit o nevoie, nefiind considerate nicidecum un lux. “Nimic nu se mai întâmplă în jurul nostru fără acest mijloc de comunicare. A devenit o necesitate, nu un lux”, a declarat primarul Iuliu Ilyes.

Soluţia Easy2BiNET, bazată pe tehnologia WiMax, acoperă toate nevoile de comunicare ale locuitorilor şi comunităţii oamenilor de afaceri din Satu Mare, asigură conectivitatea wireless broadband de mare viteză şi constituie o alternativă viabilă la conexiunile „clasice” prin cablu, fiind complementară tehnologiilor de acces pe fibră optică şi ADSL, existente deja pe piaţa românească.

În cadrul ofertei comerciale standard RADIOCOM, serviciul este furnizat pentru clienţi în trei variante de abonamente, cu preţuri începând de la 7 EURO pe lună (fără TVA) şi mai multe opţiuni suplimentare, fiind disponibil imediat după semnarea contractului.

Datorită instalării sistemului „Hot – Spot”, accesul la serviciile WiMax se poate face pe orice fel de echipament fix sau mobil, compatibil Wi - Fi. Utilizatorii nu trebuie să facă investiţii iniţiale în licenţe software sau în echipamente pentru că acestea sunt oferite gratuit pe toată durata contractului. Nu se percep costuri de întreţinere şi de operare pentru echipamente. Clienţii plătesc doar tariful aferent abonamentului lunar pentru serviciul utilizat.

„Implementarea acestui tip de servicii este costisitoare pentru clienţi şi este accesibilă doar companiilor mari, cu specialişti pregătiţi şi bugete IT ridicate şi, tocmai de aceea, Radiocom este pregătită să ofere tuturor clienţilor, persoane fizice şi companii, accesul la servicii de conectivitate wireless broadband, folosind tehnologia WiMax, la preţuri accesibile. Locuitorii din Satu Mare susţin împreună cu noi viitorul comunicaţiilor electronice şi ne vor împărtăşi din experienţa utilizării serviciilor noastre” a menţionat Lóránd Turos, Directorul Executiv Comercial al Radiocom.

Oraşul Oneşti a fost primul în care RADIOCOM şi-a lansat serviciile broadband de tip WiMax, în data de 19 noiembrie 2010.

Ce este WiMax ?

WiMax (Worldwide Interoperability for Microwawe Access) este o tehnologie radio de ultimă generaţie care furnizează conexiuni de mare viteză la Internet pe suprafeţe cu arii de până la 20 de kilometri, în funcţie de configuraţia geografică. Tehnologia permite transmiterea de date fără fir, oferind viteze de până la 24Mbps.

Avantajele acestei noi tehnologii sunt flexibilitatea, performanţa superioară, costurile reduse, compatibilitate cu Internetul mobil, posibilitatea de a oferi toate serviciile IP.

Astfel, prin utilizarea acestei noi tehnologii oferim servicii de acces la Internet în bandă largă de mare viteză, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru segmentul business.

Datorită infrastructurii wireless proprii la nivel naţional, Radiocom poate furniza servicii în zone mai puţin accesibile altor medii de transmisie, unde ceilalţi operatori telecom nu dispun de soluţie tehnică.

În prezent, reţeaua de acces care utilizează tehnologia WiMax acoperă cu prioritate zonele industriale şi limitrofe ale reşedinţelor de judeţ, cât şi un număr semnificativ de localităţi mici şi medii, unde accesul la Internet este limitat din cauza lipsei soluţiilor de acces pe fibră sau ADSL.

RADIOCOM deţine o licenţă telecom în banda de frecvenţă 3,6 - 3,8 GHz, care permite furnizarea de servicii broadband bazate pe tehnologia WiMax.