22.05.2012 - Conferinţa MBTRADIOCOM şi FNTM organizează, în România, conferinţa internaţională MBT - Ediţia a 10-a

RADIOCOM şi Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri (FNTM) organizează Reuniunea Organizaţiilor Regionale de Broadcasting şi a Producătorilor de Echipamente de Transmisie (MBT), ediţia a 10-a, care va avea loc, joi, 24 mai 2012, ora 8:30, la Hotelul Howard Johnson, sala Platinum, din Bucureşti.


În cadrul acestui eveniment de talie internaţională, vor fi prezentate cele mai noi tehnologii ale companiilor participante şi, totodată, cele mai recente evoluţii şi tendinţe din piaţa în care acestea activează. MBT îşi propune, în acelaşi timp, să ofere sugestii cu privire la modul de a pune în aplicare strategia pentru tranziţia la televiziunea digitală.

De asemenea, vor fi aduse în prim plan problemele de care se lovesc operatorii cȃt şi producătorii de echipamente din piaţă şi soluţiile pe care aceştia le propun, sincopele în comunicarea cu autorităţile, acolo unde există, dar şi cu ceilalţi factori implicaţi etc.

MBT va aduna elita comunităţii de afaceri, la nivel de top, atât din străinătate, cât şi din România. Astfel, acest eveniment va reuni oficialităţi, factori de decizie din companii publice şi private, furnizori şi producători de echipamente.

Discuţiile în cadrul conferinţei vor fi interactive, iar principalele teme propuse spre dezbatere sunt:

 • DVB-T2 - cel mai recent standard în industria digitală: rolul operatorului de reţea, tendinţele în industria de profil, echipamente şi studii de caz;
 • Broadcasting 3D - oportunităţi pentru producători şi operatori;
 • Arie de acoperire & lansare TV Digital - provocări care au afectat companiile şi sectorul de activitate;
 • Studii de caz: concept, implementare, factori de risc, lansare, baza de clienţi;
 • Provocări: reguli STP (segmentare, targetare, poziţionare), reglementări locale şi / sau europene;
 • Adaptarea tehnologiei la noile condiţii economice: adaptarea la schimbare, realizări şi progrese;
 • Reţeaua IP pentru broadcasteri;

 • RADIOCOM susţine domeniul vizat de MBT, participând activ la dezvoltarea acestuia pentru că parteneriatele strategice la nivel internaţional reprezintă un mijloc de progres pentru România.

  RADIOCOM, marcă înregistrată a Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A., este în prezent lider de piaţă în domeniul broadcasting-ului şi, în acelaşi timp, unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România. Portofoliul de clienti RADIOCOM include, în prezent, aproape toţi operatorii de telecomunicaţii din România, dar şi utilizatorii finali de servicii de comunicaţii din domenii importante: bănci, instituţii financiare, companii multinaţionale, etc.

  FNTM a fost înfiinţată în 1997 de către un grup de absolvenţi MBA. FNTM a organizat conferinţe internaţionale, vizite de lucru şi programe înfrăţite în SUA, Olanda, Spania, Argentina etc. FNTM oferă, de asemenea, servicii de consultanţă pentru accesarea de fonduri europene nerambursabile.


  Departamentul Comunicare Imagine RADIOCOM