15.03.2012 - Lansare servicii măsuratori câmp electromagnetic

RADIOCOM lansează serviciile de Determinare a densităţii şi intensităţii câmpului electromagneticOriunde în România, începând cu data de 15 martie 2012, RADIOCOM oferă soluţii profesionale de măsurare a nivelului radiaţiilor câmpului electromagnetic folosind aparatură certificatăCe înseamnă Determinarea densităţii şi intensităţii câmpului electromagnetic ?


Determinarea densităţii şi intensităţii câmpului electromagnetic este un serviciu prin intermediul căruia clienţii potenţiali ai RADIOCOM au posibilitatea de a beneficia de efectuarea de măsurători ale nivelului radiaţiilor câmpului electromagnetic în interiorul unei incinte indicate de către aceştia.


Măsurătorile realizate de specialiştii RADIOCOM respectă legislaţia în vigoare şi sunt în conformitate cu principiile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia împotriva Radiaţiilor Neionizante – ICNIRP*.


Serviciul care vine astfel în întâmpinarea clienţilor persoane juridice constă atât în efectuarea măsurătorilor câmpului electromagnetic în locaţiile indicate, cât şi în emiterea unui buletin de măsurare a undelor electromagnetice, document ce conţine valorile obţinute în urma măsurătorilor aplicate.


„Începând de astăzi, lansăm acest serviciu şi din punct de vedere comercial. Suntem cu toţii responsabili de protejarea propriilor angajaţi împotriva riscurilor potenţiale ale expunerii la radiaţii electromagnetice şi tocmai de accea se impune să luăm cele mai bune decizii pentru siguranţa acestora. Cu sprijinul personalului specializat al RADIOCOM, putem onora solicitările de măsurători ale parametrilor câmpului electromagnetic în practic orice locaţie.”, menţionează Cristian NIŢU, Director General al RADIOCOM.


Pentru execuţia măsurătorilor de intensitate a câmpului electric şi de densitate a câmpului electromagnetic, RADIOCOM utilizează echipamentul portabil performant, denumit NARDA STS SRM-3000.


RADIOCOM se numără printre puţinele companii din România care, la ora actuală, pot oferi acest serviciu, întrucât deţine următoarele certificări ce recomandă compania drept un furnizor de încredere pentru clienţi:

 • cod CAEN aferent activităţii;
 • autorizaţie eliberată de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului;
 • certificări SRAC ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 14001;

 • Care sunt avantajele serviciului oferit de RADIOCOM ?


  AVANTAJELE OFERITE DE RADIOCOM pentru Determinarea densităţii şi intensităţii câmpului electromagnetic sunt:

 • Aparatură certificată de atestare a nivelului de radiaţii electromagnetice;
 • Buletin de măsurători recunoscut de autorităţi (în Medicina Muncii);
 • Acoperire naţională (serviciul poate fi furnizat oriunde pe teritoriul României);
 • Echipe de profesionişti dedicate acestui serviciu;
 • Tarife competitive;

 • Care sunt beneficiile pentru clienţii RADIOCOM ?

 • Respectarea legislaţiei în vigoare privind securitatea şi sănătatea în muncă;
 • Posibilitatea de a evalua riscurile angajaţilor şi de a lua măsurile corespunzătoare în cunoştinţă de cauză;
 • Un singur furnizor pentru acele companii care au acoperire naţională;
 • Previzionarea cu usurinţă a bugetului alocat pentru Determinarea densităţii şi intensităţii câmpului electromagnetic;
 • RADIOCOM, marcă înregistrată a Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A., este în prezent lider de piaţă în domeniul broadcasting-ului şi, în acelaşi timp, unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România.


  Portofoliul RADIOCOM include, în prezent, aproape toţi operatorii de telecomunicaţii din România, dar şi utilizatorii finali de servicii de comunicaţii din domenii importante: bănci, instituţii financiare, companii multinaţionale, etc.


  *International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection


  Departamentul Comunicare Imagine RADIOCOM