15.09.2011 - Lansarea serviciilor BROADBAND de tip WiMAX în ConstanţaRADIOCOM susţine Constanţa să devină un centru de excelenţă în domeniul telecom

RADIOCOM a organizat, în 15 septembrie 2011, la Constanţa, evenimentul de prezentare a serviciilor BROADBAND de tip WiMAX, care a avut loc la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură, Sala Romexpo.

La eveniment a fost prezent Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale Valerian Vreme, care a salutat iniţiativa RADIOCOM, punând accent pe nevoia de competiţie în piaţa de telecomunicaţii din Constanţa. “Cu acest nou serviciu, Constanţa este pregătită pentru aplicaţiile viitorului”, a declarat Valerian Vreme.

Această manifestare a reunit atât reprezentanţi de marcă ai RADIOCOM şi ai Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (M.C.S.I.), cât şi autorităţi ale Municipiului Constanţa.

Directorul Executiv Tehnic al RADIOCOM Liviu Apostol a prezentat serviciile BROADBAND de tip WiMAX operatorilor, companiilor de suport şi mass-mediei locale.

Ulterior, Preşedintele – Director General Cristian Niţu şi Directorul Executiv Tehnic Liviu Apostol au răspuns întrebărilor venite din partea presei locale şi a companiilor prezente la conferinţă.

Cu ajutorul soluţiei WiMAX, furnizată pe piaţă sub brandul Easy2BiNet, Constanţa va deveni un centru de excelenţă în domeniul telecom, unde se va utiliza o tehnologie de vârf, flexibilă şi personalizată oricărei nevoi de comunicare.

Această soluţie se bazează pe cele mai noi tehnologii de comunicare şi va oferi companiilor din Constanţa, precum şi segmentului rezindenţial, acces rapid şi de calitate la Internet de bandă largă şi servicii de telefonie de ultimă generaţie.

RADIOCOM a lansat serviciile broadband de tip WiMAX, în noiembrie 2010, disponibile atât pentru persoane fizice, cât şi pentru segmentul de clienţi business. Strategia de extindere a serviciilor WiMAX, la nivel naţional, continuă.

Prin intermediul soluţiei WiMAX, RADIOCOM va acoperi cu prioritate zonele industriale şi limitrofe ale reşedinţelor de judeţ, dar şi un număr semnificativ de localităţi mici şi medii, unde conexiunea la Internet este limitată din cauza lipsei soluţiilor de acces în aceste locaţii. WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) este o tehnologie radio de ultimă generaţie care furnizează conexiuni de mare viteză la Internet.

RADIOCOM, marcă înregistrată a Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A., este în prezent lider de piaţă în domeniul broadcasting-ului şi, în acelaşi timp, unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România.


Departamentul Comunicare Imagine RADIOCOM