19.10.2011 - Prezentarea serviciilor BROADBAND de tip WIMAX în IaşiRADIOCOM a lansat serviciile broadband de tip WiMAX şi în Municipiul Iaşi

RADIOCOM a lansat, în 18 octombrie, la Iaşi, serviciile de acces Internet broadband de tip WiMAX, furnizate pe piaţă sub brandul Easy2BiNet.

Datorită investiţiei realizate de către RADIOCOM, şi Municipiul Iaşi va deveni un centru de excelenţă în domeniul telecom. Noua tehnologie va asigura conexiune wireless de mare viteză prin unde radio, atât în Iaşi, cât şi în zonele limitrofe, unde ceilalţi operatori nu dispun de soluţii tehnice alternative.

Evenimentul a reunit reprezentanţi de marcă din RADIOCOM şi din Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (M.C.S.I.), oficialităţi ale Municipiului Iaşi, operatori şi companii de suport.

În deschiderea evenimentului, Cristian NIŢU, Preşedinte-Director General al RADIOCOM, a accentuat importanţa utilizării acestei tehnologii de ultimă oră. „Noutatea acestui serviciu este aceea că nu foloseşte fire. De la staţia de bază la sediul clientului nu se folosesc cabluri. Se instalează un modem şi, astfel, clienţii au acces la Internet de mare viteză. Oferim, de asemenea, soluţii de date şi voce”, a declarat Cristian NiŢu.

Iosif Moldovan, Secretar de stat în cadrul M.C.S.I., a salutat iniţiativa RADIOCOM de implementare a tehnologiei WiMAX la nivel naţional, având în vedere obiectivele Ministerului privind Agenda Digitală pentru Europa 2020: „Strategia RADIOCOM pentru a merge pe un broadband mobil, pe un broadband de unde radio, este bine venită. (...) Aceste servicii electronice sunt viitorul.”

Vice-primarul Municipiului Iaşi, Vasile Munteanu, a mulţumit RADIOCOM în numele administraţiei publice ieşene, la nivel de judeţ şi prefectură, pentru implementarea tehnologiei WiMAX în Iaşi.

La lansarea serviciilor WiMAX de la laşi, RADIOCOM s-a bucurat şi de participarea Directorului General al întreprinderii de Stat Radiocomunicaţii din Republica Moldova Adrian Ciofu.


Departamentul Comunicare Imagine RADIOCOM