31.10.2011 - RADIOCOM în Top 3 firme de telecomunicaţii prin reţele fără cabluRADIOCOM în Top 3 firme de telecomunicaţii prin reţele fără cablu

RADIOCOM s-a clasat pe locul 3, în categoria “Întreprinderi foarte mari”, domeniul “Cercetare, dezvoltare şi high tech”, grupa de activitate “Activităţi de telecomunicaţii prin reţele fără cablu” în Topul Firmelor din Municipiul Bucureşti. Locul 1 a fost ocupat de Orange România, iar locul al 2-lea de către Vodafone România.

La eveniment, din partea RADIOCOM, a participat Cristian Niţu, Preşedinte-Director General, căruia i-a fost înmânată diploma în cadrul festivităţii de premiere.

Cea de-a XVIII-a ediţie a Topului Firmelor din Municipiul Bucureşti, organizată de către Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), s-a desfăşurat, în 27 octombrie 2011, în incinta centrului expoziţional Romexpo sub deviza „CCIB premiază managementul performant”. CCIB premiază anual în cadrul Topului firmelor, devenit tradiţie, managementul performant. Topul din acest an a fost elaborat pe baza performanţelor obţinute de către firmele bucureştene în 2010. Au fost premiate 3.898 de firme care îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti. Acestea au fost alese din cele 26.872 firme care au îndeplinit criteriile de eligibilitate şi care au fost selecţionate din cele 127.405 de societăţi care au depus bilanţul pe anul 2010.

În cuvântul de deschidere al festivităţii de premiere, Preşedintele CCIB Sorin Dimitriu a enumerat principalele criteriile utilizate de Cameră în elaborarea Topului: cifra de afaceri netă a unei companii, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, care reprezintă raportul dintre profitul din exploatare şi cifra de afaceri, eficienţa utilizării resurselor umane, respectiv raportul dintre valoarea adăugată obţinută şi numărul mediu de salariaţi pe care l-a avut respectiva firmă în 2010, precum şi eficienţa utilizării capitalului angajat.

Firmele premiate îşi desfăşoară activitatea în şase domenii, respectiv cercetare-dezvoltare şi high tech; servicii; industrie; construcţii; comerţ, turism; agricultură, pescuit, piscicultură. Domeniul cu cel mai mare număr de laureaţi a fost cel al serviciilor.