01.07.2016 - RADIOCOM sărbătoreşte un sfert de secol de activitate01.07.2016 - RADIOCOM sărbătoreşte un sfert de secol de activitate

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. sărbătoreşte, astăzi, 25 de ani de activitate. Compania a luat naştere în data de 1 iulie 1991, în urma reorganizării ROM-POST-TELECOM.

Astăzi, după un sfert de secol de activitate, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., cunoscută sub numele comercial RADIOCOM, este lider în domeniul broadcasting-ului şi unul dintre principalii furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România.

Pe parcursul celor 25 de ani, RADIOCOM a evoluat continuu, adaptându-se constant la noile tehnologii în vederea creşterii competitivităţii şi diversificării serviciilor de comunicaţii electronice oferite pentru satisfacerea cerinţelor specifice ale clienţilor şi partenerilor săi.

"Remarc modul în care instituţia a evoluat în această perioadă, adaptându-şi tehnologia în funcţie de cerinţele, în permanentă schimbare, ale pieţei de telecomunicaţii. Astfel, RADIOCOM a devenit o companie modernă şi eficientă, fiind astăzi un actor important într-un proiect de anvergură, şi anume, implementarea televiziunii digitale terestre, în standardul DVB-T2, şi asigurarea trecerii de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră", a declarat directorul general al RADIOCOM, Mircea HERĂSTRĂU.

Longevitatea companiei se datorează atât viziunii managementului şi echipei dezvoltate în timp, cât şi clienţilor.

"Echipa RADIOCOM este un element cheie al dezvoltării companiei, fiind formată din cei mai buni specialişti în domeniu, cu experienţă vastă şi cu o componentă de învăţare continuă, astfel încât să ofere partenerilor cele mai eficiente soluţii pentru cele mai bune rezultate. Este lăudabil faptul că, în cei 25 de ani de activitate, cei care s-au alăturat echipei au crescut odată cu Societatea, s-au integrat, au evoluat şi au rămas fideli acesteia", a adăugat directorul general al RADIOCOM, Mircea HERĂSTRĂU.

ROM-POST-TELECOM a fost reorganizată în anul 1991, înfiinţându-se atunci patru regii autonome "Radiocomunicaţii", "Romtelecom", "Poşta Română", "Inspectoratul General al Radiocomunicaţiilor" (IGR), dar şi societatea comercială pe acţiuni Bancpost.
În anul 1998, s-a înfiinţat Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A., prin Hotărârea de Guvern nr. 372/1998, ca urmare a reorganizării Regiei Autonome Radiocomunicaţii.