19.07.2018 - RADIOCOM şi SRR anunţă extinderea ariei de acoperire a programelor publice19.07.2018 - RADIOCOM şi SRR anunţă extinderea ariei de acoperire a programelor publice

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A (SNR) împreună cu Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) anunţă extinderea ariei de acoperire pentru programul Radio România Actualităţi (RRA) în cinci localităţi. Totodată, acest proiect de extindere are în vedere şi înfiinţarea de către SRR a Studioului Teritorial Braşov (Radio România Braşov FM).

Astfel, după finalizarea acestui proiect de extindere, gradul de acoperire al programelor publice va creşte prin asigurarea recepţiei, în cele mai bune condiţii de calitate, în următoarele localităţi şi în împrejurimi: Alba Iulia, Gheorghieni, Roman, Slatina, Dragoş Vodă - pentru RRA şi în zona Braşov - pentru studioul teritorial.

În acest moment, SNR a semnat contractul pentru achiziţia emiţătoarelor FM de mică putere, urmând ca, după furnizare, aceste echipamente să fie instalate în amplasamentele din localităţile mai sus menţionate. Instalarea echipamentelor este estimată a se finaliza, cel târziu, până la jumătatea lunii august 2018.

SNR, cunoscută sub numele comercial RADIOCOM, este operatorul care transmite programele publice de radio ale SRR, asigurând preluarea, transportul şi difuzarea, prin intermediul celei mai mari reţele de emiţătoare de radiodifuziune.