RADIOCOM a pus în funcţiune emiţătorul AM din amplasamentul Valu lui Traian, judeţul Constanţa

       RADIOCOM a pus în funcţiune, după aproape doi ani, emiţătorul AM din amplasamentul Valu lui Traian, judeţul Constanţa


       Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. (RADIOCOM) anunţă că a pus în funcţiune, în această perioadă, după aproape doi ani, emiţătorul AM din amplasamentul Valu lui Traian, judeţul Constanţa, ceea ce permite ca difuzarea programului Radio România Actualităţi să fie realizată din nou şi prin intermediul undelor medii.


       "Reluarea emisiei programului Radio România Actualităţi şi pe frecvenţa 1.458 kHz contribuie la o mai bună acoperire a spaţiului etnic multicultural dobrogean, oferind radioascultătorilor posibilitatea de a fi la curent cu cele mai importante ştiri şi evenimente din ţară şi regiune, în contextul actualei crize de securitate cauzată de războiul din Ucraina.


       În societatea noastră, radioul are o contribuţie vitală, fiind încă un mediu de comunicare dinamic, reactiv şi captivant. Cu progresele tehnologice rapide din ultimii ani, într-adevăr atenţia s-a concentrat în mare măsură asupra platformelor de comunicare digitală. Cu toate acestea, transmisiile radio tradiţionale nu au pierdut din importanţă, acesta fiind un mijloc de informare pe care îl preţuim şi care se dovedeşte indispensabil, mai mult ca oricând, un instrument accesibil al informaţiei, educaţiei, culturii, al libertăţii de expresie şi al dezbaterii publice. ", a declarat Alexandru-Hazem KANSOU, Director General al RADIOCOM.


       RADIOCOM este lider în domeniul broadcasting-ului la nivel naţional, fiind principalul furnizor de servicii de broadcasting pentru posturile publice de radio şi televiziune, precum şi un jucător important în domeniul comunicaţiilor electronice.


       "Prin tradiţie, profesionalism şi dedicare, în istoria neîntreruptă pe piaţa media din România, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. (RADIOCOM) împreună cu Societatea Română de Radiodifuziune sunt instituţii simbol pentru statul român, cu o misiune publică obligatorie care constă în asigurarea continuităţii dreptului la informare gratuită a populaţiei, ca drept constituţional al cetăţenilor României. ", a adăugat Alexandru-Hazem KANSOU, Director General al RADIOCOM.


       Preluarea, transportul şi difuzarea cu mijloace radio a programelor naţionale publice pentru Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune reprezintă o importantă componentă strategică pentru asigurarea transmisiilor în situaţii de urgenţă.


       RADIOCOM, companie cu un istoric de peste 90 de ani, este pregătită pentru adaptare şi dezvoltare, în prezent, aflându-se în faţa unui nou ciclu evolutiv, acest aspect fiind strâns legat de evoluţiile tehnologice preconizate şi de piaţa de comunicaţii electronice în general.