23.11.2018 COMUNICAT DE PRESĂ - Săptămâna Porţilor DeschiseCOMUNICAT DE PRESĂ

RADIOCOM organizează Săptămâna Porţilor Deschise în an Centenar


Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. (RADIOCOM) organizează, în perioada 26 – 29 noiembrie a.c., “Săptămâna Porţilor Deschise” la Sediul Central din Bucureşti - Şos. Olteniţei 103, prilej cu care va marca Centenarul Marii Uniri de la 1918.

Alături de celebrarea Centenarului Marii Uniri, anul 2018 are o însemnătate aparte: 20 de ani de la înfiinţarea Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii S.A. (transformarea din regie autonomă în societate pe acţiuni) şi 10 ani de când a fost înfiinţat Centrul Naţional de Radiocomunicaţii, actualul sediu al companiei.

"Expoziţia permanentă deschisă cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1918" este un proiect prin care compania punctează momentele care au marcat istoria radiocomunicaţiilor în ultimul secol, prezentând publicului o colecţie de echipamente, documente şi diverse materiale care ilustrează modul în care au evoluat comunicaţiile în România.

Pasionaţii de radiocomunicaţii care doresc să viziteze expoziţia pot să trimită o solicitare scrisă pe adresa de e-mail relatiipublice@radiocom.ro sau un mesaj pe contul de Facebook al RADIOCOM, Facebook.com/RadiocomRomania. Doritorii trebuie să precizeze cu o zi înainte data în care vor să viziteze şi datele de contact, urmând a li se comunica, ulterior, ora la care sunt programaţi, turul expoziţiei fiind adresat grupurilor organizate.

Vizitarea expoziţiei de radiocomunicaţii este gratuită şi durează aproximativ 30 de minute, iar ghid va fi un specialist în domeniul telecomunicaţiilor din cadrul RADIOCOM. În acest timp, publicul va vizita cele două spaţii special amenajate în care sunt prezentate tehnologii noi de radiocomunicaţii şi numeroase exponate cu valoare istorică. Vizitele se pot organiza în perioada 26 - 29 noiembrie a.c., în intervalul orar 10:00 - 14:00.

După evenimentul "Săptămâna Porţilor Deschise", expoziţia va fi disponibilă doar la cerere grupurilor organizate de vizitatori.


***


Cu o istorie de nouăzeci de ani, RADIOCOM este principalul furnizor naţional de servicii de broadcasting, fiind operatorul care transmite programele publice de radio şi televiziune, prin intermediul celei mai mari reţele de emiţătoare de radiodifuziune. Prima emisiune oficială a postului naţional Radio România a avut loc în 1928, iar Televiziunea Română a început să emită în 1956.