17 mai, Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale

                                             17 mai, Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale
RADIOCOM transmite, cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale, cele mai sincere felicitări tuturor celor care lucrează în domeniul tehnologiilor informaţionale pentru activitatea remarcabilă pe care o desfăşoară şi le urează mult succes în continuarea acesteia la cele mai înalte standarde!
                                             Sursa banner : itu.int


Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale, sărbătorită în fiecare an pe 17 mai, evidenţiază beneficiile tehnologiilor digitale şi creşte conştientizarea cu privire la decalajul digital global.


În fiecare an, Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT) dedică Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale unui subiect specific. Anul acesta, atenţia este îndreptată asupra „inovaţiei digitale” pentru a modela un viitor mai incluziv şi mai durabil, conform www.itu.int.


Inovaţia digitală reprezintă un motor esenţial al progresului economic şi al dezvoltării globale. În contextul actual, marcat de schimbări digitale constante, inovaţia este echivalentă cu oportunităţi de creştere şi soluţii pentru provocările urgente ale societăţii, potrivit UIT.


Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii informaţionale, celebrată pe data de 17 mai, marchează două zile internaţionale.


Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor a fost sărbătorită pentru prima dată pe 17 mai 1969. Aceasta marchează înfiinţarea UIT şi semnarea primei Convenţii Internaţionale privind telegrafia în 1865. În martie 2006, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a proclamat 17 mai Ziua Mondială a Societăţii Informaţionale. În cadrul Conferinţei UIT, care a avut loc în noiembrie 2006, în Antalya, Turcia, s-a decis să sărbătorească atât ziua telecomunicaţiilor, cât şi ziua societăţii informaţionale pe 17 mai, sub numele de Ziua Mondială a Telecomunicaţiilor şi a Societăţii Informaţionale.


UIT este un organism specializat al ONU, cu sediul la Geneva, Elveţia, în cadrul căruia guvernele şi sectorul privat realizează coordonarea la nivel mondial a serviciilor de reţele de telecomunicaţii. România a devenit parte a acestui prestigios organism încă din 1866.


RADIOCOM este, din august 1998, membră a Sectorului Radiocomunicaţii din UIT.