20.05.2011- Ubifrance - Sectorul Audiovizual din RomâniaRadiocom a participat la evenimentul organizat sub egida UbiFrance – “Sectorul audiovizual din România – oportunităţi de afaceri pentru societăţile franceze”

RADIOCOM a fost prezentă, în perioada 18 – 19 mai 2011, în cadrul evenimentului organizat sub egida UbiFrance – „Sectorul audiovizual din România – oportunităţi de afaceri pentru societăţile franceze”.

Prin intermediul acestui eveniment, principalii actori locali din domeniul audiovizualului au fost puşi în contact cu delegaţia franceză, cu scopul de a prezenta sectorul audiovizual din România şi, de asemenea, starea actuală în tranziţia la televiziunea digitală.

Delegaţia franceză a fost alcătuită din societăţi din domeniul audiovizualului, precum furnizori francezi de conţinut audiovizual şi echipamente tehnice, editori de software, societăţi de consultanţă şi servicii de post-producţie. Printre acestea s-au numărat France 24, Selecom, HTTV, SGT şi Logiways.

În cadrul evenimentului, care s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, s-au desfăşurat atât o parte plenară, unde RADIOCOM a avut o intervenţie din punct de vedere comercial, cât şi o serie de dezbateri tehnice.

În prima zi, Directorul Naţional de Vânzări al RADIOCOM, Mihai Gropoşilă, a susţinut o prezentare despre tranziţia de la televiziunea analogică la cea digitală. Prezentarea, intitulată „RADIOCOM – pionier şi partener al introducerii televiziunii digitale terestre”, a fost urmată de o sesiune de întrebări cu privire la aspectele trecerii la televiziunea digitală, dar şi despre misiunea, viziunea şi produsele RADIOCOM.

La discuţiile pe tema schimbului de experienţă tehnică, care au avut loc în cea de-a doua zi, Directorul Executiv Tehnic Adjunct al RADIOCOM, Adrian Diaconescu, a participat la o sesiune de workshop-uri în cadrul cărora au fost dezbătute subiecte referitoare la reţea, extindere, tehnologii utilizate, propuneri modele de business.

UbiFrance este Agenţia franceză pentru dezvoltare internaţională a întreprinderilor, misiune economică de pe lângă Ambasada Franţei la Bucureşti.