03.03.2022 RADIOCOM devine membru CONAF


           COMUNICAT DE PRESĂ

 RADIOCOM devine membru CONAF, susţinând importanţa femeii în domeniul data science

  Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (RADIOCOM), lider în domeniul broadcasting-ului terestrial şi furnizor de reţele şi servicii de transmisie de date din România s-a alăturat Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), susţinând astfel proiectele şi programele Confederaţiei, cu accent deosebit pe domeniul data science şi educaţia STEM.

  "Într-o lume în care auzim zi de zi, aproape obsesiv, cât de importantă este re-tehnologizarea într-o dinamică ce a devenit parte a cotidianului nostru cât şi accentul deosebit pus pe inovaţie, atât în procesul de educaţie cât şi la nivel macro, am ales să vorbim despre data science într-un mod uman, prin prisma unor situaţii reale, prin vocea celor care excelează şi conduc progresul tehnologic în diferite domenii ", a declarat Directorul General al RADIOCOM, Dragoş Preda.

La rândul său, preşedinta CONAF, Cristina Chiriac, crede că: "Trăim astăzi momente istorice în care doar unitatea, umanitatea şi solidaritatea sunt armele cu care trebuie să luptăm pentru o lume mai bună. CONAF promovează, pe lângă antreprenoriatul feminin şi egalitatea de gen, unitatea, motiv pentru care ne dorim alături de noi companii puternice, din toate domeniile de activitate, care să susţină proiectele noastre, să se implice în cauze umanitare şi să creadă în puterea schimbării promovând rolul femeii în societate".

CONAF susţine şi promovează antreprenoriatul feminin, egalitatea de gen şi de şanse. Organizaţia identifică, centralizează şi propune soluţii la problemele mediului antreprenorial.

În linie cu valorile şi principiile CONAF, Dragoş Preda a declarat: "Am vorbit despre egalitate de şanse şi egalitate de gen de mai bine de 8 ani susţinând necesitatea unei abordări echitabile a integrării juste a rolului femeii în societate. În prezent, aceste demersuri devin extrem de necesare şi în sensul creării capacităţii de rezilienţă a statului român ".

România este pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul femeilor aflate în poziţii cheie de management, atât în companiile cu capital străin, cât şi în cele româneşti. Avem, conform statisticilor, cele mai multe femei cu pregătire tehnică din lume. În România sunt deja mai multe femei care au absolvit studii universitare de lungă durată în comparaţie cu bărbaţii. Femeile sunt tot mai vizibile şi în sectorul antreprenorial. Chiar dacă în România sub 70% dintre femei şi bărbaţi folosesc internetul în mod regulat, sub media UE, la nivel naţional sunt mai multe specialiste în Tehnologia Informaţiei şi Comunicării (ICT) decât media din Uniunea Europeană.

Despre RADIOCOM:

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A. operează pe piaţă sub numele comercial RADIOCOM şi este un brand 100% românesc. Pornind de la cele două domenii de activitate în comunicaţii electronice - broadcasting şi transmisii de date - RADIOCOM a evoluat continuu, dovedind maturitate, inovare şi, înainte de toate, profesionalism în dezvoltarea sa permanent. RADIOCOM este o companie mare, cu 1234 de angajaţi, la 31 ianuarie 2022.

Despre CONAF:

Credem în antreprenoriat şi puterea de schimbare, transformare şi creştere pe care o are asupra individului, societăţii şi economiei unui stat. Credem că munca femeii antreprenor este ValoareNaţională.