RADIOCOM susţine educaţia tinerilor pasionaţi de robotică


RADIOCOM susţine educaţia tinerilor pasionaţi de robotică

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii S.A.(RADIOCOM) a fost partener oficial al Echipei Naţionale de Robotică a României – AutoVortex la Campionatul Internaţional de Robotică "FIRST Russia Robotics Championship" din Krasnoyarsk, Rusia, care a avut loc în perioada 13 - 15 februarie 2020.

Echipa României, formată din şapte liceeni din Bucureşti, a obţinut locul 1 şi medalia de aur la cel mai important eveniment ştiinţific şi tehnic din Rusia, calificându-se astfel la Campionatul Mondial de Robotică Maryland Tech Invitational, SUA, din iunie 2020. De asemenea, Echipa AutoVortex a primit şi premiul Innovate Award, pentru cel mai ingenios şi avansat tehnic robot care a concurat.

Rezultatul obţinut la acest concurs confirmă statutul de lider internaţional al Echipei Naţionale de Robotică a României – AutoVortex, adăugând un nou trofeu - locul 1 în palmaresul de şase victorii consecutive în Rusia, alături de cele câ ştigate de-a lungul timpului în Coreea de Sud, Hong Kong, Australia, Africa de Sud, Canada, Israel, Olanda, Germania, Spania, Franţa şi Cehia.

RADIOCOM susţine dezvoltarea unei comunităţi de tineri pasionaţi de domeniul STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics), având în vedere că tehnologia informaţiei este în continuă transformare şi este nevoie de specialişti în proiectarea, implementarea şi exploatarea sistemelor electronice şi de comunicaţii, cu aplicaţii în cele mai diverse domenii.

Programele educaţionale de cercetare stiinţifică au o contribuţie semnificativă în formarea specialiştilor de top, facilitând tranziţia tinerilor de la statutul de elev - student, la cel de profesionist.

***

RADIOCOM este lider în domeniul broadcasting-ului, asigurând prin intermediul celei mai mari reţele de emiţ ătoare şi translatoare de radio şi televiziune difuzarea şi transportul programelor publice de radio şi televiziune. Totodată, compania este un important furnizor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice din România.

Echipa Naţională de Robotică a României – AutoVortex, fondată în anul 2011, a câ ştigat de-a lungul timpului diverse competiţii de robotică pe plan naţional şi internaţional, influenţ ând pozitiv destinele a peste 1.000 de elevi români spre domeniul STEM.